Kayıt ol

Netmaster CBW-383Z4 Port Açma

Masmavi

Administrator
10
Konular
1,336
Reaksiyon puanı
1,734
Web sitesi
www.masmavi.net
Modeminiz, LAN ve WAN arası iletişim için, WAN üzerinde bir PC ile bir IP bağlantısı yapmanıza izin verir. WAN tarafında bulunan bir PC’nin sizin PC’nize doğru bağlantı taleplerini reddedecektir. Bu özellikle dışarıdan saldırılara maruz kalmanız engellenmiş olmaktadır. Ancak bazı durumlarda dışarıdan bir PC’nin sizin yerel ağınızda bulunan bir PC’ye, sizin belirlediğiniz şekilde bağlanmasını isteyebilirsiniz.
Yönlendirme sayfası üzerinden aşağıda tarif edildiği şekilde Port Yönlendirme işlemleri yapabilirsiniz.

Öncelikle, CBW-383Z4 modem cihazına bağlanmak için aşağıda belirtilen adımları takip ediniz.
1. Web tarayıcınızı açınız.
2. Adres çubuğuna 192.168.0.1 IP adresini giriniz ve Enter tuşuna basınız.
3. Giriş sayfası açılacaktır. Kullanıcı adı ve parolayı aşağıdaki gibi giriniz ve "Giriş"i tıklayınız.
Kullanıcı Adı : admin
Parola : password

Internal (Dahili) Port Yönlendirme
1. Gelişmiş / Yönlendirme alanına tıklayınız.
2. IPv4 Yarat butonuna tıklayınız.
3. Lokal IP adresi kısmına modeme bağlı olan istemcinin (bilgisayarın) IP adresini yazınız.
4. Lokal Başlangıç ve Bitiş Port adresleri kısmına yönlendirilmek istenen port adresini yazınız.
5. Harici Başlangıç ve Bitiş Port adreslerine aynı şekilde yönlendirilmek istenen port adresi yazınız.
6. Yönlendirmek istenen port adresinin Protokolü’nü seçiniz.
7. Tanım kısmına herhangi bir açıklama yazınız.
8. Etkin alanını "Açık" olarak seçiniz.
9. "Uygula" butonuna tıklayınız.

External (Harici) Port Yönlendirme
1. Gelişmiş / Yönlendirme alanına tıklayınız.
2. IPv4 Yarat butonuna tıklayınız.
3. Lokal IP adresi kısmına modeme bağlı olan istemcinin (bilgisayarın) IP adresini yazınız.
4. Yönlendirilmiş IP adresine tek bir noktadan bağlanılmak isteniyor ise, o istemcinin dış (WAN) IP adresini yazınız.
5. Lokal Başlangıç ve Bitiş Port adresleri kısmına yönlendirilmek istenen port adresini yazınız.
6. Harici Başlangıç ve Bitiş Port adreslerine aynı şekilde yönlendirilmek istenen port adresi yazınız.
7. Yönlendirmek istenen port adresinin Protokolü’nü seçiniz.
8. Tanım kısmına herhangi bir açıklama yazınız.
9. Etkin alanını "Açık" olarak seçiniz ve "Uygula" butonuna tıklayınız.

Ayrıca belirli port numaralarına gelen isteklerin web, FTP veya e-posta sunucuları gibi hizmetlere ulaşmasını ve böylece genel İnternet üzerinden erişilebilmesini sağlayabilirsiniz. Sık kullanılan port sayılarının tablosunu da buradan edinebilirsiniz.

asiye

Kayıtlı Üye
0
Konular
0
Reaksiyon puanı
0
selam uydunet netmaster kullanıyorum önceden açılıyordu portlarım sonradan kaldırdılar engellenmiş ve son zamanlarda yayınıma kimse giremiyor ve bende giremiyorum radyolara yardımcı olursanız memnun olurum

asimelegim

Kayıtlı Üye
1
Konular
0
Reaksiyon puanı
3
slm bir arkadasim hic bir sekilde radyolara giris yapamiyor daha önceden giris yapabiliyordu suna için hic birsekilde giris yok yardim edebilirsiniz kendisine rica etsem super boks mis interneti yardimci olursaniz sevinirim tsklr

World

Katılımcı
1
Konular
0
Reaksiyon puanı
3
paylaşımına teşekkürler

asiyeesra16

Kayıtlı Üye
0
Konular
0
Reaksiyon puanı
0
uydu netten sanırım port açmayı kaldırmışlar ben önceden açıyordum artık açılmıyor

Yorum yapmak için bir hesap oluşturun veya giriş yapın

Yeni bir konu oluşturabilmek veya konulara cevap verebilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir

Hesap oluştur

Forum sitemizde bir hesap oluşturun. Bu işlem çok kolay!

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Giriş yapın.

Flatcast radyolarına port açarken ihtiyacınız olan port numarası: 40123